DK&VH lanceert Isolatietrui RD 0,52

Een wollen trui in de collectie van DE KLEIN & VAN HOFF. In eerste instantie een vreemde eend in de bijt maar als zo vaak, als je er wat langer over nadenkt, een logisch gevolg van onze manier van denken. De interesse in het materiaal en de techniek heeft ook geholpen om in dit avontuur met textiel te gaan werken.

In de zomer van 2021 ontstond bij ons de wens om onze visie op verwarmen op een extra manier te uiten naast de Betonkachel. We waren er al snel uit dat het een trui moest worden. Het eeuwen oude principe om met een comfortabele trui je lichaamswarmte bij je te houden, is wat ons betreft door de jaren heen op de achtergrond geraakt. Daarom zetten wij innovatie in om dagelijkse gebruiken te herdefiniëren, en met kennis uit het verleden de trui voor het heden te ontwerpen.

Onze geliefde werktruien hebben de basis gelegd voor het basisontwerp van de Isolatietrui. Comfortabel en functioneel. Voor de verbetering van de isolatiewaarde van de wol, zonder afbreuk te doen aan het draagcomfort, klopte we aan bij Maartje de Boer van STRIKS. Haar expertise in het verwerken van wol tot breisel heeft geleid tot een specifiek breisel dat voldoet aan onze isolerende doelstelling.

dekleinenvanhoff|Isolatietrui

 

Om onze resultaten te controleren benaderde we de HAN Arnhem (university of applied siences). Met een heatflow meting hebben we de isolatiewaarden van de breisels vast kunnen leggen en zo doelgericht kunnen ontwikkelen. Esmeralda van Willegen en Reinke Veeger hebben met hun zelf ontwikkelde heatflow meter de resultaten berekend, geanalyseerd en de thermische isolatiewaarde vastgelegd.

Aukje Peters (Softgoods) heeft een stukje productie begeleiding op zich genomen en we zijn terecht gekomen bij Rudi Knops (knit-it) voor de productie. Daar zijn de eerste brei samples gemaakt en is de trui uiteindelijk ook in productie genomen. We hechten er waarde aan om onze toeleveranciers in de buurt te hebben. Zo kunnen we eenvoudig persoonlijk contact opbouwen en een werkrelatie aangaan voor de langere termijn.

de klein & van hoff | isolatietrui

Een bijkomend effect van het werken in een materiaal en techniek die nog onbekend is dat we weer fijne mensen hebben ontmoet met een diepe passie voor en kennis, binnen hun vakgebied. En wij zijn we weer heel wat wijzer geworden betreft de verwerking van wol en de productie processen die eraan verbonden zijn. Het eindresultaat van deze reis is rijker geworden dan we hadden durven denken.
De reis die je aflegt is zeker zo belangrijk als het resultaat dat het oplevert.


De Isolatietrui is te bestellen via onze webshop in meerdere maten, geschikt voor iedereen M/V/X.

de klein & van hoff | Isolatietrui