Bijzondere bomen voor onze boombakken

De grootste objecten van onze collectie, de boombakken, lenen zich goed voor het huisvesten van flinke bomen. Om te laten zien hoe de imposante corten stalen boombakken tot leven komen kwamen we in contact met Boomkwekerij Ebben

De Cuijkse kwekerij is met de 450 strekkende hectare aan bijzondere bomen en heesters, de grootste en ook wel bekendste boomkwekerij van Europa. Sinds 1862 en inmiddels vijf generaties lang, is de Nederlandse boomkwekerij een bijzonder familiebedrijf. De jarenlange kennis binnen het vakgebied en het vele enthousiasme van eigenaar Dirk Ebben, heeft ons het nodige geleerd over boomaanplanting wat terug te vinden is in het ontwerp van onze boombakken.

Esthetisch en functioneel
Naast het esthetische aspect vinden wij het belangrijk dat onze objecten functioneel zijn. Daarom is er in het ontwerp van de boombakken rekening gehouden met het leefklimaat van de boom. De boombak beschikt over een flinke waterbuffer, zodat de boom ook in drogere periodes voldoende water heeft te blijven bloeien. De fijne wortelstructuur van de boom wordt beschermd door de juiste isolatie tegen vorst / hitte, en de goede beluchting in de boombak zal wortelrot tegengaan. De functionele elementen, zoals de vulopening voor het water, de luchtinlaat en de wateroverloop, zijn als beeldelement in het ontwerp meegenomen om het industriële karakter van het object te benadrukken. 

Kunstwerk an sich
Onze persoonlijke favorieten zijn de meerstammige bomen. De vele vertakkingen zorgen voor een indrukwekkend lijnenspel, wat de boom an sich een kunstwerk maakt. Wij hebben er voor gekozen om onze ronde demo boombak te voorzien van een meerstammige vliegden. De prachtige boom trekt veel bekijks bij voorbijgangers en opdrachtgevers, de meeste mensen noemen het ook wel een bonsai extra large. 

Onze boombakken verplaatsen zich door het hele land ter demonstratie. Als de corten stalen boombakken niet op evenementen of proeflocaties staan, dan kun je de eyecatchers vinden rondom onze werkplaats in Werkhoven.

Meer weten over het gebruik en mogelijkheden van de boombakken collectie?
Neem contact met ons op via timon@dekleinenvanhoff.nl